Estetske i anti-age procedure

Estetske i anti-age procedure

Estetske i anti-aging procedure  usmerene su na preventivne i regenerativne metode kojima se usporava proces starenja kože tako što se deuje na potkožno tkivo, stimulišući prirodnu sintezu elastina i kolagena i podstičući stvaranje hijalurona koji su bitni činioci za zdrav, mladolik i svež izgled kože.

„Medica Interna Plus“, u okviru posebnih usluga, izdvaja sledeće metode podmlađivanja iz oblasti estetske medicine:

  • Botoks
  • Hijaluronski fileri
  • PRP tretmani
  • Mezoterapija lica i tela

Botoks

Tretman botoksom predstavlja siguran i potvrđen metod kojim se ublažava aktivnost mišića u tretiranoj regiji čime se automatski smanjuje i nabiranje kože i stvaranje bora.

Botoxom se uspešno uklanjaju bore u regijama spoljnih uglova očiju tzv. „svračije nožice“, na čelu kao i u regiji vrata gde najčešće kod starijih pacijenta nastaju bore. Rezultati postaju vidljivi u periodu od 3 do 7 dana nakon tretmana, a sam efekat traje 6 do 8 meseci nakon čega se može ponavljati.

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su prirodni gelovi koji sadrže hijaluronsku kiselinu koja je po sastavu veoma slična hijaluronskoj kiselini koja se nalazi u našem organizmu. Hijaluronskim filerima postiže se bolja produkcija kolagena, elastina i hidratacija kože, koriste se kod ispunjavanja bora, za stimulaciju ožiljaka od akni, za uvećanje volumena na licu, hidratacija i uvećanje usana, konturiranje lica, nadokanadu izgubljenog potkožnog masnog tkiva, najčešće na licu i  šakama. Hijaluronski fileri su biorazgradivi, sa dužinom trajanja od 6 do 24 meseci.

PRP tretmani

PRP (Platelet Rich Plasma) je bezbedan estetski tretman koji se bazira na regenerativnom i stimulativnom svojstvu trombocita i krvne plazme kojom se tretira željena regija. Trombociti na mestu aplikacije oslobođaju faktore rasta koji iniciraju proces regeneracije kože. Posebna prednost ovog tretmana je to što je potpuno prirodan jer se trombociti i krvna plazma uzimaju iz sopstvene krvi pacijenta. Samim tim su sve neželjene reakcije svedene na minimum. Ovim tretmanom se poboljšava tekstura i kvalitet kože, koža postaje blistavija, bore se smanjuju ili potpuno nestaju, a tamni kolutovi oko očiju postaju gotovo nevidljivi. Odlični rezultati PRP tretmanom postižu se kod rešavanja problema strija i ožiljaka i kod rejuvenacije šaka.

Mezoterapija lica i tela

Mezoterapija je medicinska metoda sa širokom primenom u estetici, reumatologiji, ili kod terapije bola.
U estetskoj medicini se koristi za uklanjanje celulita i lokalizovanih masnih naslaga, otklanjanje znakova starenja kože i njeno podmlađivanje, kod problema opadanja kose, za ublažavanje strija, fleka, …

Mezoterapijom se mogu tretirati lice i telo. Ukoliko se tretira lice, mezoterapija je izuzetno efikasna kod uklanjanja tamnih podočnjaka, hiperpigmentacije kože i ožiljaka. Koristi se i za vidljivo ublažavanje bora i zatezanje kože, ali i kao efikasno sredstvo u borbi protiv opadanja kose.

Mezoterapija je jedan od retkih tretmana koji se može sprovoditi uz korišćenje igle ili bez nje. Prednost mezoterapije sa iglom je brže postizanje rezultata sa dugotrajnijim efektom. Prednost mezoterapije bez igle, relaksiranija reakcija kože. Preporuka je uraditi 5 do 10 tretmana, u razmaku od 5 do 10 dana, a značajniji rezultati se vide već nakon prvih nekoliko tretmana.

Kontaktirajte nas